Zadzwoń do nas 517 705 833

Over vit egg+ 1000ml

12.86 zł

Over Vit EGG+Wsparcie skorupy w produkcji kury nioski. Poprawa układu kostnego.

Mieszanka paszowa uzupełniająca do bezpośredniego mieszania z materiałami paszowymi oraz innymi mieszankami paszowymi stosowanymi w żywieniu zwierząt według określonego systemu dawkowania. Zestawienie witamin mających na uwadze znaczną poprawę układu kostnego oraz wsparcie skorupy w produkcji kury nioski.

ZASTOSOWANIE

  • wzmocnienie skorupy jaja,
  • zapobieganie deformacji stawowej,
  • zmniejszenie ilości stłuczek,
  • poprawa wylęgowości oraz warunków produkcji,
  • wzmocnienie układu kostnego, w szczególności polecany dla indyków.

Skład:

Glikol propylenowy, chlorek sodu, glukonian sodu, chlorek magnezu, chlorek wapnia.
Dodatki paszowe:

Witaminy, pro-witaminy i chemiczne dobrze zdefiniowane substancje o podobnym działaniu (3a):
Witamina D3 (3a671) 160 I.U., niacynoamid (3a315) 40 mg; 
Pierwiastki śladowe (3b):
Cynk/tlenek cynku (3b603) 4,04 mg;

Aminokwasy, ich sole i pochodne produkty (3c):
Chlorowodorek L-lizyny (3.2.3) 400 mg, DL-Metionina hydroksyanalog (3c307) 600 mg.

Składniki pokarmowe (analityczne) w 1 kg:
Białko surowe 3,44%, włókno surowe 0,0%, oleje i tłuszcze surowe 0,0%, popiół surowy 16,5%, lizyna 1,57%, metionina 2,64%, sód 1,0%, magnez 1,2%, wapń 3,16%.

Dawkowanie

50 ml / 1 litr wody
Opakowanie
1000 ml